carVertical

Izbegni oštećena vozila uz pomoć naše nove funkcije Prirodne katastrofe

Renata Liubertaitė

Renata Liubertaitė

Katastrofalne prirodne nepogode nisu nešto o čemu se razmišlja prilikom kupovine polovnog automobila, ali bi itekako trebalo.

S velikim zadovoljstvom predstavljamo novu funkciju u našem izveštaju – Prirodne katastrofe. Njome se proverava da li se vozilo možda nalazilo u području pogođenom katastrofama kao što su poplave, vulkanske erupcije ili tropski cikloni. Nadamo se da će ovo pomoći korisnicima da izbegnu vozila oštećena vodom, požarom ili drugim nezgodama.

Izgled može da vara!

Nemoj da rizikuješ svoju bezbednost - proveri prvo sa carVertical-om

Preuzmi izveštaj

Funkcija Prirodne katastrofe u carVertical izveštaju: šta je i kako funkcioniše?

U novom odeljku „Prirodne katastrofe“ u carVertical izveštaju, na osnovu dostupnih podataka navodi se da li je lokacija vozila evidentirana u području koje je pogođeno prirodnom katastrofom, kao što su poplava, vulkanska erupcija ili tropski ciklon, otprilike u vreme kada se dogodila.

To te može podstaći da preduzmeš odgovarajuće mere opreza pre konačne odluke o kupovini.

Zapis o poplavama pronađen u izvješću o historiji vozila Vertical car

Na primer, prema navedenom izveštaju, postoji mogućnost da je automobil bio potopljen. Iako nema vidljivih znakova oštećenja, treba skrenuti pažnju mehaničara na to prilikom pregleda, jer bi se tako mogla ostvariti velika ušteda na popravkama.

Zapis tropskog ciklona u izvještaju o istoriji vozila

Mapa područja pogođenog prirodnom katastrofom i dodatni detalji biće prikazani u izveštaju o istoriji vozila.

Ispod mape se nalaze dodatne informacije o prirodnoj katastrofi:

  • Kada se dogodila
  • Gde se dogodila
  • Njena kategorija, koja se rangira od niske (1) do visoke (3)

Zvanični rezultat uticaja prirodne katastrofe zasniva se na podacima Globalnog sistema za upozorenje i koordinaciju u slučaju katastrofa (GDACS) i izračunava se u zavisnosti od tipa događaja.

U zavisnosti od tipa katastrofe, izveštaj će dati i kratak savet šta treba proveriti na autu.

Zapis o poplavama u izvještaju o istoriji vozila

VAŽNO: Ova funkcija ne pokazuje da je automobil bio direktno pogođen prirodnom katastrofom niti da se izvesno nalazio u zahvaćenom području.

Služi kao preventivna mera koja omogućava kupcima da budu svesniji potencijalnih rizika i obrate pažnju na moguća skrivena oštećenja prilikom pregleda polovnih automobila sa takvom istorijom.

Proveri svoj VIN

Izbegni skupe popravke tako što ćeš proveriti istoriju vozila. Preuzmi izveštaj odmah!

Nova carVertical funkcija Prirodne katastrofe pružiće kupcima polovnih automobila još više informacija o vozilima koja proveravaju i dati podatke koji mogu doprineti bezbednosti, pouzdanosti i finansijskoj zaštiti tokom celog životnog veka vozila.

Na osnovu informacija iz izveštaja o istoriji vozila, kupci mogu da postignu bolju cenu ili da odustanu od kupovine.

Zašto je bitno uzeti u obzir prirodne katastrofe pri kupovini automobila?

Sigurno viđaš zastrašujuće snimke automobila koje odnosi poplava, ali da li se nekada zapitaš šta se dešava sa njima kada vanredna situacija prođe? Mnogi od njih se vraćaju na puteve i izlažu neupućene kupce opasnosti.

Na prvi pogled, ovi automobili možda izgledaju kao da im se nikada ništa nije dogodilo, ali u stvari ima mnogo razloga za brigu pri kupovini takvog vozila:

  • Skriveno oštećenje. Prirodne katastrofe mogu oštetiti unutrašnje delove vozila, a ako ne znaš na šta da obratiš pažnju, nije uvek moguće primetiti štetu. Na primer, čak i ako je automobil kratko poplavljen, voda može da prodre u električni sistem automobila, što dovodi do korozije ili kvara elektronskih komponenti.
  • Dugoročna pouzdanost. Oštećenje automobila može se pojaviti tek kasnije i izazvati dugoročne probleme sa pouzdanošću. Komponente izložene vodi, prljavštini ili ekstremnim vremenskim uslovima mogu vremenom da se oštete, što može dovesti do neočekivanih kvarova ili problema sa održavanjem.
  • Vrednost pri ponovnoj prodaji. Vozila oštećena u prirodnim katastrofama se teško prodaju. Potencijalni kupci su oprezni pri kupovini takvih automobila, što otežava njihovu prodaju i povraćaj početne investicije.

Ako znaš da je automobil koji želiš da kupiš bio izložen prirodnoj katastrofi, to ti može pomoći da postaviš prava pitanja prilikom kupovine.

Tu na scenu stupa carVertical.

Česta pitanja

Renata Liubertaitė

Autor članka:

Renata Liubertaitė

Renata je pisac sa preko 8 godina iskustva u izdavaštvu, marketingu i SaaS kompanijama. Pisanje u različitim oblastima i pokrivanje visoko tehničkih tema naučilo ju je da složene stvari pretvori u nešto što svako može da razume. Kada ne piše za carVertical, voli ''uradi sam'' projekte i opuštajuće vožnje biciklom.