carVertical

Naša nova AI funkcija za procenu štete otkriva sudare na osnovu fotografija vozila

Renata Liubertaitė

Renata Liubertaitė

Istorija štete je jedan od ključnih faktora prilikom kupovine automobila. Nažalost, nekih saobraćajnih nesreća nema u dostupnim bazama podataka, što otežava prikupljanje informacija o njima.

Jedno od rešenja koje koristimo za ovaj problem je veštačka inteligencija, koja nam pomaže da uočimo oštećenja na osnovu fotografija u izveštaju o istoriji vozila. Iako nema podataka o oštećenju, sada možemo da otkrijemo ranije saobraćajne nezgode i obavestimo korisnike o tome.

Potrebna ti je pomoć oko kupovije polovnjaka?

Unesi VIN kod da saznaš više o bilo kom vozilu!

Preuzmi izveštaj

Predstavljamo AI funkciju za procenu štete

Naša veštačka inteligencija sada može da analizira fotografije u izveštaju o istoriji vozila i utvrdi da li je vozilo ranije oštećeno.

AI je otkrio štete na osnovu fotografija vozila

Zašto je to važno?

Ponekad nemamo pristup evidenciji oštećenja, ali imamo fotografije vozila sa vidljivim oštećenjima. Do sada se ovo nije prikazivalo u delu izveštaja koji se odnosi na oštećenja.

Tu na scenu stupa naša AI funkcija za procenu štete.

AI je otkrio štete na osnovu fotografija vozila

Analizom fotografija vozila, naša AI funkcija za procenu štete otkriva vidljiva oštećenja. Ako ih pronađe, to se dodaje u deo izveštaja koji se odnosi na oštećenja. Na taj način se smanjuje rizik da korisnici propuste ove informacije, bez obzira na dostupne podatke o oštećenjima.

AI uvid u štete

Stara izreka kaže da slika govori više od hiljadu reči. Veštačka inteligencija to potvrđuje, ali iskusno oko vozača i dalje je nezamenljivo.

Fotografije ti mogu reći koja pitanja treba da postaviš prodavcu pre konačne kupovine. Za potpuniju sliku o vozilu zato uvek treba pogledati fotografije u carVertical izveštaju o istoriji vozila.

Proveri svoj VIN

Izbegni skupe popravke tako što ćeš proveriti istoriju vozila. Preuzmi izveštaj odmah!

Zašto uvek treba potražiti oštećenja na vozilu?

Ako znaš istoriju oštećenja vozila pre kupovine, možeš da otkriješ potencijalne slabe tačke i izbegneš lošu kupovinu. Istorija oštećenja:

  • Štiti bezbednost. Saobraćajne nesreće, naročito ozbiljne, mogu dovesti do oštećenja noseće konstrukcije vozila. Ovo oštećenje nije uvek vidljivo, ali može oslabiti strukturu vozila i ugroziti bezbednost na putu.
  • Smanjuje finansijski rizik. Kupovina automobila sa skrivenim oštećenjima može dovesti do skupih popravki, niže prodajne cene i generalno teže prodaje.
  • Pruža miran san. Kada znaš da je auto ili motor u dobrom stanju, osećaš se sigurnije i zadovoljnije. To te može osloboditi brige o neočekivanim problemima i dodatno učvrstiti tvoju odluku.

Zašto se neki podaci o oštećenjima ne nalaze u izveštajima

Podaci o istoriji vozila se prikupljaju iz različitih pouzdanih izvora, uključujući policijske evidencije, državne registre, baze podataka osiguravajućih društava, automehaničarske radionice i mnoge druge.

Međutim, u izveštajima ponekad nema podataka o oštećenjima, čak i ako je vozilo učestvovalo u saobraćajnoj nesreći. Ovo su neki od razloga:

  • Niko nije prijavio oštećenje. U nekim slučajevima, učesnici mogu odlučiti da ne prijave nesreću nadležnim organima ili osiguravajućim društvima. Dakle, o ovom vozilu u bazi nema nikakvih podataka koji bi se mogli dodati u izveštaj.
  • Ljudski faktor. Bez odgovarajuće dokumentacije, nesreća neće biti prikazana u izveštaju o istoriji vozila.
  • Kašnjenje u prijavljivanju štete. Moguće je da je nesreća prijavljena, ali da podaci o njoj još uvek nisu dostupni u bazi podataka.

Česta pitanja

Renata Liubertaitė

Autor članka:

Renata Liubertaitė

Renata je pisac sa preko 8 godina iskustva u izdavaštvu, marketingu i SaaS kompanijama. Pisanje u različitim oblastima i pokrivanje visoko tehničkih tema naučilo ju je da složene stvari pretvori u nešto što svako može da razume. Kada ne piše za carVertical, voli ''uradi sam'' projekte i opuštajuće vožnje biciklom.