carVertical

Lakši uvoz automobila iz SAD: Predstavljamo funkciju Provera vlasništva u carVertical izveštaju

Evaldas Zabitis

Evaldas Zabitis

Kupci polovnih automobila mogu da pronađu odlične ponude u SAD, ali pošto je većina vozila uvezenih odatle oštećena, neophodno je znati koliko je šteta ozbiljna. Tu na scenu stupaju potvrde o vlasništvu – zabeleženi slučajevi kao što su otpis, poplava, požar i druga oštećenja. Sve te podatke mogu ti otkriti upravo izveštaji o istoriji vozila kao što je carVertical.

U nastavku je detaljan pregled potvrda o vlasništvu i načina na koji naša nova funkcija Provera vlasništva pomaže pri kupovini.

Izgled može da vara!

Nemoj da rizikuješ svoju bezbednost – koristi carVertical za proveru

Preuzmi izveštaj

Šta su potvrde o vlasništvu i potvrde sa zabeleženim oznakama?

Dizajn naslova automobila

Sertifikat o vlasništvu (potvrda) je poput identifikacione dokumentacije vozila u SAD. Reč je o dokumentu koji dokazuje vlasništvo nad automobilom i prikazuje njegov identifikacioni broj (VIN), marku i model automobila, ime vlasnika, očitavanje kilometraže i druge bitne informacije. Samo državni DMV u SAD (Odeljenje za motorna vozila) može da izda potvrdu o vlasništvu.

Kada dođe do oštećenja vozila ili drugih bitnih događaja, njegov sertifikat može dobiti „oznaku“ koja traje doživotno. Tipovi oznaka se razlikuju u zavisnosti od događaja, a ovo su neke od najčešćih:

  • Otpis
  • Poplava
  • Grad
  • Požar
  • Korišćeno kao taksi ili policijsko vozilo
  • Neusklađenost brojača kilometara

Svaka oznaka upozorava na određenu opasnost. Na primer, vozila za otpis su oštećena do te mere da troškovi popravke premašuju procenat maloprodajne vrednosti vozila u skladu sa zakonskim propisima. Vozila sa oštećenjima od grada obično imaju udubljenja i pukotine. Prethodni taksi i policijski automobili mogu imati veliku kilometražu, pohabana sedišta i volan, kao i više mehaničkih problema.

Potvrde o vlasništvu bez oznaka smatraju se ispravnim jer vozilo nije učestvovalo u događajima koji bi ostavili trag na istoriji vozila ili je prošlo kroz neophodni proces za brisanje oznake iz evidencije.

Suvišno je reći da su informacije o oznakama automobila presudne kada kupujete vozilo iz SAD.

Funkcija Provera vlasništva u carVertical izveštaju: šta je i kako funkcioniše?

Zajedno sa drugim važnim informacijama, carVertical izveštaji navode i sledeće:

  • Da li potvrda o vlasništvu sadrži oznake
  • Tip oznake ili oznaka koje sadrži (da, vozilo ih može imati više).

Ove informacije ti mogu pomoći da otkriješ različite probleme pre kupovine automobila iz SAD.

Oznake u potvrdi o vlasništvu u carVertical izveštaju
Oznake u potvrdi o vlasništvu u carVertical izveštaju

Provera vlasništva automobila može otkriti čak i informacije koje bi inače bilo teško saznati. Na primer, vraćanje kilometraže je jedna od najčešćih prevara na tržištu polovnih automobila, ali ako istorija podataka o kilometraži nije dostupna, lako se možeš prevariti.

Srećom, kada se u SAD otkriju odstupanja ili problemi u brojaču kilometara, automobil dobija jednu od oznaka za kilometražu, npr. Nije stvarno, Izmenjeno, Falsifikovano, Zamenjeno itd. koje upozoravaju da brojevi ne pokazuju pravo stanje u pogledu pređenih kilometara.

Oznake brojača kilometara u carVertical izveštaju
Oznake brojača kilometara u carVertical izveštaju

Iako svi automobili u SAD moraju imati potvrdu o vlasništvu, prodavci često kažu da su izgubljene ili uništene. Zbog toga je provera na internetu možda jedini način da saznaš da li ima oznaka u potvrdi o vlasništvu.

Proveri VIN

Pogledaj istoriju vozila i izbegni skupe popravke. Izveštaj stiže odmah!

Nova funkcija provere vlasništva u carVertical izveštaju o istoriji omogućava ti da saznaš mnogo toga kada kupuješ polovno vozilo iz SAD. Informacije o potencijalnim problemima i slabim tačkama mogu ti pomoći da pravilno pregledaš automobil i doneseš bolju odluku.

Česta pitanja

Evaldas Zabitis

Autor članka:

Evaldas Zabitis

Evaldas piše još od srednje škole i ima strast prema automobilima još od malena. Odmah nakon dobijanja vozačke dozvole, potrošio je svu svoju ušteđevinu na loše automobile kako bi provodio vreme popravljajući ih, vozeći ih i prodavajući ih. Evaldas je uvek zainteresovan za tehničke inovacije u automobilskoj industriji i aktivan je u diskusijama automobilskih zajednica.