carVertical

Vermijd gevaarlijke voertuigen dankzij nieuwe veiligheidsinformatie in de carVertical-rapporten

Renata Liubertaitė

Renata Liubertaitė

Niet alle voertuigen zijn even veilig en betrouwbaar, dus een veiligheidscontrole is cruciaal bij de aankoop van een auto. Maar dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom zijn we verheugd over de nieuwe veiligheidsinformatie in onze rapporten. Gebruikers ontvangen nu, naast andere essentiële gegevens, belangrijke en overzichtelijke veiligheidsinformatie over een voertuig, zoals veiligheidsbeoordelingen en terugroepacties.

Deze nieuwe informatie helpt kopers van tweedehands auto’s begrijpen hoe veilig een voertuig is, zodat ze een betere aankoopbeslissing kunnen nemen.

Hulp nodig bij het kopen van een tweedehands auto?

Voer een VIN in om meer informatie te ontdekken over ieder voertuig!

Krijg rapport

Ontdek de veiligheidsinformatie in carVertical-rapporten

Voortaan zullen carVertical-rapporten over de voertuighistorie een hoofdstuk over veiligheid bevatten als die informatie beschikbaar is voor het voertuig. Met deze nieuwe informatie kun je:

  • Snel de veiligheidsbeoordelingen van het voertuig controleren en
  • Ontdekken welke terugroepacties er zijn geregistreerd voor de auto
Veiligheidsgedeelte in carVertical voertuiggeschiedenisrapport

Veiligheidsbeoordelingen

Afhankelijk van je locatie, zal je voertuighistorierapport veiligheidsbeoordelingen bevatten van een van de drie belangrijkste beoordelingsprogramma's voor autoveiligheid: NHTSA, Euro NCAP of ANCAP.

NHTSA-veiligheidsbeoordelingen in carVertical-rapport

The safety ratings part includes:

  • An overall vehicle safety score (from 1 to 5 stars)
  • Explanation of the score
  • Results for specific tested areas (in percentage (Euro NCAP and ANCAP) or stars (NHTSA))
Euro NCAP-veiligheidsbeoordelingen in het carVertical-rapport

Dankzij veiligheidsbeoordelingen krijg je meer informatie over de mate waarin passagiers van het voertuig worden beschermd en de effectiviteit van de veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags, veiligheidsgordels en geavanceerde rijhulpsystemen.

Zo kun je auto's met hogere veiligheidsnormen identificeren, die het risico op letsel of zelfs dodelijke slachtoffers bij ongevallen mogelijk kunnen verminderen.

Terugroepacties vanwege veiligheid

Actieve terugroepactie voor auto's in het gedeelte Veiligheid

Daarnaast bevat het hoofdstuk over veiligheid in het rapport informatie over eventuele terugroepacties vanwege veiligheid. Naast elke terugroepactie zie je de status (actief, opgelost of onbekend) en andere beschikbare informatie, zoals wanneer de terugroepactie werd aangekondigd, het terugroepnummer, het risico enz.

Sommige terugroepacties bevatten mogelijk een uitgebreidere beschrijving van het probleem zodat je het beter kunt begrijpen.

Uitgebreide beschrijving van de terugroepactie voor auto's

Deze specifieke waarschuwing is cruciaal voor de veiligheid, aangezien eigenaren van tweedehands auto's niet altijd op de hoogte zijn van terugroepacties voor hun voertuig.

Dat komt omdat fabrikanten enkel de huidige eigenaar informeren over terugroepacties. Als tweede eigenaar, die autonieuws misschien niet op de voet volgt, weet je mogelijk niet dat je huidige of toekomstige auto een gevaar op de weg is.

Op zoek naar een betrouwbare auto?

Een goed onderhouden en onbeschadigde auto is het meest betrouwbaar! Check iedere VIN, zodat je zeker weet dat je geen wrak koopt:

Als de veiligheidsprestatiescore van een voertuig laag is of als de terugroepactie wijst op een hoog veiligheidsrisico waarvoor een snelle reparatie niet mogelijk is, dan is het meestal aanbevolen om andere opties te overwegen.

Wat zijn veiligheidsbeoordelingen voor auto's en hoe worden ze berekend?

Een veiligheidsbeoordeling is een evaluatie die aangeeft hoe goed de inzittenden van een voertuig zijn beschermd in noodsituaties (bv. ongevallen). Dit wordt bepaald op basis van een reeks internationaal erkende crashtests en veiligheidsbeoordelingen uitgevoerd door onafhankelijke organisaties of overheidsinstanties, zoals de:

  • National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) in de VS.
  • Het Europese New Car Assessment Programme (Euro NCAP).
  • Het Australasian New Car Assessment Program (ANCAP) en andere regionale of nationale agentschappen wereldwijd.

Belangrijkste beoordelingscriteria

Aangezien deze organisaties in verschillende regio's actief zijn, kunnen er verschillen zijn in de specifieke uitgevoerde tests en criteria.

NHTSA

De NHTSA maakt gebruik van het 5-Star Safety Ratings-programma. Het agentschap voert frontale, zijwaartse en kantelweerstandstests uit, wat overeenstemt met de meestvoorkomende ongevallen in de VS.

De algemene voertuigscore geeft aan hoe groot het risico is om gewond te raken bij dergelijke ongevallen.

Euro NCAP

De Euro NCAP-scores maken ook gebruik van een vijfsterrensysteem op basis van vier beoordeelde criteria:

  • Bescherming van de volwassen inzittenden (bestuurder en passagier) op basis van frontale botsingen, zijdelingse botsingen en whiplashtests.
  • Bescherming van jonge passagiers, door te testen hoe goed de veiligheidsvoorzieningen voor kinderen werken.
  • Kwetsbare weggebruikers, door te testen hoe goed voertuigen kwetsbare weggebruikers (voetgangers en fietsers) beschermen bij een eventuele botsing.
  • Veiligheidsondersteuning, waarbij rijhulpsystemen en technologieën om botsingen te vermijden worden geëvalueerd.

De vijfsterrenclassificatie is ingevoerd om de beoordelingen flexibeler te maken, maar meestal vind je zowel de algemene beoordeling terug als de individuele resultaten voor de genoemde criteria.

ANCAP

ANCAP-scores komen grotendeels overeen met de Europese tegenhanger van de organisatie, Euro NCAP. Ook hier wordt de algemene score dus bepaald op basis van crashtests en beoordelingen van veiligheidsvoorzieningen.

In sommige aspecten zal ANCAP beter aansluiten op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt.

Wat zijn terugroepacties voor auto's en waarom zijn ze belangrijk?

Een terugroepactie is een procedure om veiligheidsgerelateerde defecten aan te pakken en te verhelpen bij voertuigen die al zijn verkocht. Dit kan van alles zijn, van defecte radiobedrading tot problemen met motoronderdelen.

Hoe een terugroepactie voor auto's wordt gelanceerd is enigszins afhankelijk van de regio. Hoewel terugroepacties van auto's doorgaans door fabrikanten worden uitgevaardigd, kunnen relevante autoriteiten (bijvoorbeeld de NHTSA of de Europese Commissie) ook een terugroepactie lanceren als ze meerdere meldingen over hetzelfde veiligheidsprobleem hebben ontvangen.

Over het algemeen is een terugroepactie essentieel om de veiligheid en betrouwbaarheid van voertuigen op de weg te waarborgen. Door snel gevolg te geven aan een terugroepactie kun je ongevallen en verwondingen vanwege reeds bekende defecten voorkomen.

Veelgestelde vragen



Renata Liubertaitė

Article by

Renata Liubertaitė

Renata is een schrijver met meer dan 8 jaar ervaring in publicaties, marketing en SaaS bedrijven. Door te schrijven voor diverse bedrijven en over technische onderwerpen, heeft ze geleerd om complexe onderwerpen begrijpelijk te maken voor iedereen. Als ze niet schrijft voor carVertical, dan doet ze aan DIY projecten en gaat ze fietsen.