carVertical

Eenvoudig auto’s importeren uit de VS: controleer Amerikaanse ‘titles’ in het CarVertical-rapport

Evaldas Zabitis

Evaldas Zabitis

Kopers van tweedehands auto's kunnen geweldige aanbiedingen vinden in de Verenigde Staten, maar aangezien de meeste Amerikaanse exportvoertuigen beschadigd zijn, is het essentieel om te weten hoe ernstig de schade is. Daarbij zijn zogenaamde ‘titles’ (vergelijkbaar met een inschrijvingsbewijs) bijzonder handig. Een title kan ‘aangemerkt’ (branded) worden als er bergingswerken of brand- of overstromingsincidenten worden geregistreerd. Die aanmerkingen kun je nu terugvinden in de historierapporten van carVertical.

Laten we titles eens van naderbij bekijken zodat je begrijpt hoe onze nieuwe functie voor de controle hierop je aankoop kan vergemakkelijken.

Wygląd może zmylić!

Nie narażaj swojego bezpieczeństwa – najpierw sprawdź pojazd z carVertical

Pobierz raport

Wat zijn ‘branded titles’?

Ontwerp van de auto van de familie

Een title-certificaat voor auto’s is in de Verenigde Staten de identiteitskaart van een voertuig. Het is een document dat het eigendom van de auto bewijst en waarop het voertuigidentificatienummer (VIN), het automerk en -model, de naam van de eigenaar, de kilometerstand en andere essentiële informatie staan. Alleen de DMV (Department of Motor Vehicles) van een Amerikaanse staat kan een title afleveren.

Als een voertuig schade oploopt of betrokken is bij belangrijke incidenten, kan de title voor de rest van de levensduur worden ‘aangemerkt’ (branded). Er zijn verschillende types aanmerkingen afhankelijk van het incident, de meest voorkomende zijn:

  • Berging
  • Overstroming
  • Hagel
  • Brand
  • Voormalige taxi of politievoertuig
  • Afwijking van de kilometerteller

Elke aanmerking wijst op een specifiek gevaar. Voertuigen met de aanmerking ‘berging’ zijn bijvoorbeeld zodanig beschadigd dat de reparatiekosten hoger zijn dan een door de jurisdictie bepaald percentage van de verkoopwaarde van het voertuig. Voertuigen met hagelschade hebben meestal deuken en scheurtjes. Voormalige taxi’s en politieauto's hebben mogelijk een hoge kilometerstand, scheuren in de zetels, een versleten stuur of andere mechanische problemen.

Titles zonder aanmerking krijgen het label ‘clean’ omdat de auto niet betrokken was bij belangrijke incidenten of de correcte procedure heeft voltooid om de aanmerking op de title te verwijderen.

Het mag duidelijk zijn dat het cruciaal is om informatie over branded titles te verkrijgen als je een voertuig koopt in de VS.

Controle van carVertical op de title: wat is het en hoe werkt het?

Naast andere belangrijke informatie kunnen carVertical-rapporten je informeren over:

  • Of de auto een branded title heeft;
  • Het type aanmerking of aanmerkingen dat een voertuig heeft (er kan meer dan één aanmerking zijn).

Deze informatie kan je helpen om verschillende problemen op te sporen voordat je een auto koopt in de VS.

Branded titles in het carVertical-rapport
Branded titles in het carVertical-rapport

Een controle van de title van een auto kan zelfs informatie opleveren die je anders moeilijk zou te weten komen. Het terugdraaien van de kilometerteller is bijvoorbeeld een van de meest voorkomende vormen van fraude op de markt voor tweedehands auto's, waar je gemakkelijk slachtoffer van wordt als de geregistreerde kilometerstanden niet beschikbaar zijn.

Gelukkig krijgen auto’s met afwijkingen aan de kilometerteller in de VS een title met bijvoorbeeld een van deze aanmerkingen: ‘not actual’, ‘altered’, ‘tampering’ of ‘replaced’. Zo weet je dat de kilometerteller mogelijk niet correct is.

Aanmerkingen over de kilometerteller in het carVertical-rapport
Aanmerkingen over de kilometerteller in het carVertical-rapport

Bovendien moeten alle auto's in de VS over een title beschikken, maar vaak beweren verkopers dat deze verloren of vernietigd is. Daarom is online checken mogelijk de enige manier om te weten of er een aanmerking op de title staat.

Sprawdź numer VIN

Uchroń się przed kosztownymi problemami, sprawdzając historię pojazdu. Raport otrzymasz błyskawicznie!

Met de nieuwe functie voor controle van titles in het historierapport van carVertical kun je veel te weten komen over een tweedehands auto uit de Verenigde Staten. Informatie over mogelijke problemen en negatieve punten kunnen je helpen om de auto goed te inspecteren en de juiste beslissing te nemen.

Veelgestelde vragen

Evaldas Zabitis

Article by

Evaldas Zabitis

Evaldas schrijft sinds zijn tienerjaren en heeft altijd al een grote passie voor auto's gehad. Direct na het behalen van zijn rijbewijs heeft hij tweedehands auto's gekocht, zodat hij die kon opknappen, repareren, rijden en uiteindelijk verkopen. Evaldas is voortdurend geïnteresseerd in technische innovaties in de auto-industrie en doet actief mee aan discussies met andere autoliefhebbers.