carVertical

Onze nieuwe AI-tool kan botsingen vaststellen op basis van voertuigfoto's

Renata Liubertaitė

Renata Liubertaitė

Schadegeschiedenis is een van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een auto. Helaas worden sommige ongevallen niet geregistreerd in beschikbare databases, waardoor ze moeilijk te achterhalen zijn.

Een van de manieren waarop we dit probleem aanpakken is door middel van AI, waarmee we schade kunnen identificeren op basis van de foto’s in ons voertuighistorierapport. Zelfs als de schade nooit werd geregistreerd, kunnen we zo ongevallen in het verleden vaststellen en onze gebruikers ervoor waarschuwen.

Hulp nodig bij het kopen van een tweedehands auto?

Voer een VIN in om meer informatie te ontdekken over ieder voertuig!

Krijg rapport

Presentatie van de AI-tool voor schade

Onze AI kan nu de foto’s in het voertuighistorierapport analyseren en vaststellen of een voertuig in het verleden is beschadigd.

AI heeft schade gedetecteerd op basis van voertuigfoto's

Waarom is dit relevant?

Soms beschikken we niet over een schadedossier, maar hebben we wel foto's van een voertuig met zichtbare schade. Vroeger werd dit niet weergegeven in het schadehoofdstuk van ons rapport.

Daarom introduceren we onze AI-tool voor schade.

AI heeft schade gedetecteerd op basis van voertuigfoto's

Door voertuigfoto's te analyseren, kan onze AI-tool zichtbare schade vaststellen. Als dit gebeurt, verschijnt hiervan een melding in het schadehoofdstuk van het rapport. Dit verkleint de kans dat onze gebruikers de schade niet opmerken, ongeacht de beschikbare schadedossiers.

Inzicht in AI-schade

Een foto zegt meer dan duizend woorden, zo luidt het gezegde. Dat geldt des te meer als AI naar de foto’s kijkt, als kun je zelf natuurlijk ook veel zien.

Foto’s kunnen je duidelijk maken welke vragen je moet stellen aan de verkoper. Dus controleer voor meer inzichten altijd het hoofdstuk met de foto’s in het historierapport van carVertical.

Controleer je VIN

Voorkom dure problemen door de voertuighistorie te controleren. Krijg gelijk een rapport!

Waarom moet je een voertuig altijd op schade controleren?

Als je de schadegeschiedenis van het voertuig kent voordat je het koopt, kun je potentiële problemen ontdekken en een slechte aankoop vermijden. Controleer altijd de schadegeschiedenis, zo kun je:

  • Je eigen veiligheid waarborgen. Ongevallen, en dan zeker zware ongevallen, kunnen structurele schade aan het frame of chassis van een voertuig veroorzaken. Deze schade is niet altijd zichtbaar maar kan een voertuig structureel verzwakken en zo je veiligheid op de weg in gevaar brengen.
  • Financiële risico’s verminderen. Een auto met onbekende schade kopen kan resulteren in dure reparaties, een lagere inruilwaarde en problemen om de auto weer te verkopen.
  • Zorgeloos de weg op gaan. Als je weet dat je auto of motor in goede staat is, ga je met een gerust hart en een veilig gevoel de weg op. Zo hoef je je minder zorgen te maken over onverwachte pannes en heb je er meer vertrouwen in dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Waarom sommige schadedossiers mogelijk ontbreken in rapporten

Voertuighistorierapporten zijn gebaseerd op informatie uit verschillende erkende bronnen, zoals politie- en verzekeringsdatabases, nationale registers, garages, leasemaatschappijen en nog veel meer.

Maar soms ontbreken schadedossiers in de rapporten, zelfs als het voertuig een ongeval heeft gehad. Enkele mogelijke redenen zijn:

  • Niemand heeft de schade gemeld. In sommige gevallen kan iemand ervoor kiezen om een ongeval niet te melden bij de relevante autoriteiten of de verzekeringsmaatschappij. In dat geval wordt de schade niet geregistreerd in een database en kan ze niet worden opgenomen in het historierapport.
  • Menselijke fouten. Als het ongeval niet goed werd gedocumenteerd, verschijnt het mogelijk niet in het historierapport van het voertuig.
  • Vertraging bij de rapportage. Het is mogelijk dat een ongeval werd gerapporteerd maar dat het even duurt voordat het wordt geregistreerd in een database.

Veelgestelde vragen

Renata Liubertaitė

Article by

Renata Liubertaitė

Renata is een schrijver met meer dan 8 jaar ervaring in publicaties, marketing en SaaS bedrijven. Door te schrijven voor diverse bedrijven en over technische onderwerpen, heeft ze geleerd om complexe onderwerpen begrijpelijk te maken voor iedereen. Als ze niet schrijft voor carVertical, dan doet ze aan DIY projecten en gaat ze fietsen.