carVertical

Vermijd auto’s met schade dankzij nieuwe informatie over natuurrampen in onze rapporten

Renata Liubertaitė

Renata Liubertaitė

Natuurrampen zijn misschien niet het eerste waar je rekening mee houdt bij de aankoop van een tweedehands auto. Maar toch is het goed om je erover te informeren.

Daarom zijn we verheugd over de nieuwe informatie over natuurrampen in onze rapporten. Hiermee kun je controleren of een voertuig zich mogelijk bevindt in een gebied dat is getroffen door incidenten zoals overstromingen, vulkaanuitbarstingen of tropische cyclonen. We hopen dat gebruikers zo voertuigen kunnen vermijden die water-, brand- of andere schade hebben opgelopen.

Schijn bedriegt

Neem geen risico met je veiligheid - controleer het eerst met carVertical

Krijg rapport

Informatie over natuurrampen van carVertical: wat is het en hoe werkt het?

Op basis van de beschikbare gegevens wordt in het nieuwe onderdeel over natuurrampen van carVertical-rapporten vermeld of een voertuig is geregistreerd in een gebied dat in dezelfde periode werd getroffen door een natuurramp, zoals een overstroming, vulkaanuitbarsting of tropische cycloon.

Zo kun je de juiste voorzorgsmaatregelen nemen als je een auto wilt kopen.

Overstromingsrecord gevonden in het carVertical-voertuiggeschiedenisrapport

Het bovenstaande rapport suggereert bijvoorbeeld dat de auto mogelijk is blootgesteld aan een overstroming. Hoewel de auto misschien geen zichtbare schade vertoont, kun je dit vermelden bij een fysieke inspectie door een professionele garagist. Het kan je dure reparaties helpen vermijden.

Tropische cycloonrecord in een voertuiggeschiedenisrapport

De kaart van het door een natuurramp getroffen gebied en meer details verschijnen in het voertuighistorierapport.

Onder de kaart vind je meer informatie over een specifieke natuurramp, zoals:

  • Het tijdstip van het incident
  • De locatie van het incident
  • En de ernst van het incident, van laag (1) tot hoog (3)

De officiële impactscore voor natuurrampen is gebaseerd op de gegevens van het Global Disaster Alert and Coordination System (GDACS) en wordt berekend in functie van het type incident.

Afhankelijk van het soort natuurramp, zal het rapport ook een kort advies geven over wat er bij een dergelijke auto moet worden geïnspecteerd.

Overstromingsrecord in het voertuiggeschiedenisrapport

BELANGRIJK: Deze informatie betekent niet dat de auto daadwerkelijk is getroffen door de natuurramp of zich zelfs maar in de buurt van de natuurramp bevond.

De informatie wordt als voorzorg vermeld en helpt kopers om eventuele risico's te controleren, zodat ze mogelijke onderliggende schade bij dergelijke tweedehands auto’s kunnen opsporen.

Controleer je VIN

Voorkom dure problemen door de voertuighistorie te controleren. Krijg gelijk een rapport!

De nieuwe informatie over natuurrampen van carVertical biedt kopers van tweedehands auto's nog meer context over voertuigen die ze op het oog hebben. Deze extra inzichten kunnen de veiligheid, betrouwbaarheid en financiële zekerheid helpen waarborgen gedurende de hele levensduur van het voertuig.

Gewapend met de informatie uit een voertuighistorierapport kunnen kopers onderhandelen over een betere prijs of afzien van hun aankoop.

Waarom zou je je bij de aankoop van een auto zorgen maken over natuurrampen?

Je hebt vast al wel de vreselijke beelden gezien van auto's die door overstromingen worden meegesleurd, maar heb je ooit nagedacht over wat er daarna mee gebeurt? Veel van die auto’s komen weer op de weg en kunnen zo nietsvermoedende kopers in gevaar brengen.

Op het eerste zicht kan het lijken alsof die auto’s in perfecte staat zijn, hoewel ze voor de potentiële koper talloze problemen kunnen opleveren, zoals:

  • Verborgen schade. Natuurrampen kunnen interne onderdelen van een voertuig beschadigen. Als je niet weet waarop je moet letten is dit soms onmogelijk vast te stellen. Zo kan zelfs als een auto korte tijd onder water heeft gestaan, het elektrische systeem zijn aangetast door corrosie of defecte elektronica.
  • Betrouwbaarheid op lange termijn. De schade aan een voertuig is mogelijk niet onmiddellijk zichtbaar maar kan op lange termijn tot problemen leiden. Onderdelen die zijn blootgesteld aan water, puin of extreme weersomstandigheden kunnen na verloop van tijd stuk gaan en pannes of onderhoudsproblemen veroorzaken.
  • Herverkoopwaarde. Voertuigen die werden blootgesteld aan natuurrampen zijn vaak veel minder waard als ze worden doorverkocht. Potentiële kopers willen dergelijke auto's liever vermijden, waardoor het moeilijk wordt om ze te verkopen of het oorspronkelijke aankoopbedrag terug te verdienen.

Als je weet dat een auto waarin je geïnteresseerd bent mogelijk is getroffen door een natuurramp, kun je de juiste vragen stellen aan de verkoper.

Reken daarom op carVertical.

Veelgestelde vragen

Renata Liubertaitė

Article by

Renata Liubertaitė

Renata is een schrijver met meer dan 8 jaar ervaring in publicaties, marketing en SaaS bedrijven. Door te schrijven voor diverse bedrijven en over technische onderwerpen, heeft ze geleerd om complexe onderwerpen begrijpelijk te maken voor iedereen. Als ze niet schrijft voor carVertical, dan doet ze aan DIY projecten en gaat ze fietsen.